Välj det bästa boendet för storstadssemestern i Kuala Lumpur

Spännande sevärdheter

Vackra Vyer

Mångsidig Shopping

Bekvämt boende

Kuala Lumpur erbjuder på fantastisk shopping, matkultur och hotellvistelser

 

Den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur är kanske mest känd för de två tvillingtornen, det vill säga Petronas Twin Towers. Dessa utgör två av världens högsta byggnader. Kuala Lumpur betyder ”det grumliga sammanflödet” och namnet härstammar troligen ifrån att flera grumliga och leriga floder stilla rinner fram och flyter samman i trakten. Malaysia blev självständigt från Storbritannien år 1957 men staten bildades först några år senare vilket betyder år 1963. Landet är en monarki och deras kung är statsöverhuvudet.

Staden, med strax under 2 miljoner invånare, har självklart en hel del annat att erbjuda och förutom hotell finns det för den nyfikna gott om marknader, shoppingcenter, historiska byggnader, över 200 skyskrapor, palats och vackra parker. Några exempel är Central Market och Gardens. Dess intressanta och brokiga historia gör inte Kuala Lumpur mindre spännande att utforska. Många som har besökt staden vittnar också om att det är en väldigt ren stad, speciellt för att vara i Asien som annars är känt för sina överbefolkade städer och de föroreningar som detta medför.

Kuala Lumpur erbjuder många olika former av boende i olika prisklasser

Kuala Lumpurs hotellutbud erbjuder alltifrån budgethotell för en backpacker, där plånboken bestämmer urvalet och är den största motivationen till riktiga lyxhotell med utsikt över stadens berömda siluett. Just de senare är något som Kuala Lumpur är omskrivet för.

Högklassiga hotell där gästen inte behöver leva på vatten och bröd efter en vistelse, har enligt många resenärer blivit något av Kuala Lumpurs signum.

Sheraton Hilton Kuala Lumpur

Hilton Kuala Lumpur ligger i stadskärnan, mitt emot nationalmuseet och 2 minuters promenad från Kuala Lumpur Central Station. Här erbjuds ett spa, en friformspool och 10 restauranger.

De moderna rummen på Kuala Lumpur Hilton har en 42-tums platt-TV med kabelkanaler och fönster från golv till tak med fri utsikt över staden och sjön. De lyxiga badrummen har en regndusch och inredning i marmor.

Internationella hotellkedjor i Kuala Lumpur

 

Många av de internationellt kända hotellkedjorna har väletablerade hotell i staden, till exempel Sheraton, Hilton och Mandarin Oriental. De erbjuder dessutom ofta extra upplevelser då takterrasser med pool och skybarer är vanligt förekommande på de lite mer exklusiva hotellen.

Jämfört med hotell i europeiska storstäder är hotellen i Kuala Lumpur prisvärda. Att få ett dubbelrum på ett lyxhotell för runt 500-lappen är inte osannolikt. Närheten till flygplatsen och i vilken stadsdel hotellet är beläget gör förstås även sitt till.

Shangri-La Hotel Kuala Lumpur är ett av de högst rankade hotellen i Kuala Lumpur. Hotellet är känt för sin fina frukost, dess trevliga överraskningar för sina gäster och en tropiskt orientalisk känsla.
The Majestic är ett hotell ifrån 1930-talet som har renoverats och nyöppnades för ett antal år sedan

Shangri-La Hotel Kuala Lumpur

Shangri-La Kuala Lumpur har elegant inredda och lyxiga rum med stora fönster med vacker utsikt över staden. Alla rum har en platt-TV, minibar och kaffe- och tekokare. I det rymliga badrummet finns badprodukter och badrockar.

Här kan du koppla av i bubbelpoolen eller njuta av en massage. Du kan också träna i gymmet. Shangri-La Hotel har även en resedisk och ett businesscenter.

Sheraton Imperial Kuala Lumpur

Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel ligger mittemot Quill City Mall, bara 5 minuters bilresa från Kuala Lumpurs Monorail-station, och erbjuder 5-stjärnig lyx med en utomhuspool, ett komplett spa och 5 matställen.

Allmänt om Kuala Lumpur

 

Trots att det officiella språket är malaysiska så talar de allra flesta i Kuala Lumpur och Malaysia riktigt bra engelska. Det är oftast relativt enkelt och okomplicerat att göra sig förstådd bland stadsborna. Medeltemperaturen ligger mellan 20 till 30 grader och luftfuktigheten är ständigt hög.

En del flygbolag flyger direkt ifrån Stockholm till Kuala Lumpur. Det finns även en del charterbolag som har resor till staden, ibland i kombination med vistelser i andra delar av Malaysia, som till exempel Langkawi. Den lokala valutan kallas för ringgit och motsvarar i dagsläget ungefär två svenska kronor vid en jämförelse.