Topp 5 recenserade hotell i Nice på Franska Rivieran

Nice ligger i Frankrike och är ett av de mest populära resmålen bland svenskar. Därför finns det även många fina hotell för den som vill spendera sin vistelse i Nice. Totalt finns det 211 hotell i Nice.

För den som väljer att resa till Nice bör man ha i åtanke att till denna stad kan man ta med sig hunden utan problem. Här är hundarna älskade och du kan även ta med den till restaurangen. Det är självklart att den får en egen vattenskål och en plats att sitta på.

Det bästa hotellet i Nice sägs vara Hotel Villa Les Cygnes. Detta hotell har ett bra läge, vackra rum, en bra service, en perfekt renlighet och håller en hög standard.

Dessutom skiner solen över hotellet nästan alla dagar under året. Det finns luftkonditionering, fri parkering, gratis Wi-Fi och rökfria rum. Det kostar mellan 800 kronor till 1500 kronor att bo per natt på Hotel Villa Les Cygnes.

Hotel Villa Les Cygnes

Hotel Villa Les Cygnes ligger i Nice, bara 20 meter från Musée des Beaux Arts och 500 meter från stranden. Denna eleganta stenvilla erbjuder luftkonditionerade rum med balkong eller terrass och utsikt över trädgården.

De rymliga, luftiga rummen har ljudisolering, platt-TV och ett stort, eget badrum med badkar eller dusch.

Hotel Constadt

Därefter kommer Hotel Constadt som sägs ha nära till allt och beskrivs som både centralt och familjärt samt ligger endast två minuter ifrån havet. Dessutom är det nära till bussar och tåg. Värdinnan som arbetar på hotellet sägs tala 5 språk, varav svenska är ett av dem. Om du därför känner dig osäker på din engelska kan detta underlätta för dig.

Hotel du Petit Palais

Hotel du Petit Palais är även det ett otroligt populärt hotell. Faktum är att det kommer på tredje plats av alla hotell som finns i Nice. Det är relativt litet och ligger utanför turiststråken. Du slipper även ljudet ifrån all tung trafik. En del beskriver hotellet som en avkoppling på en kulle.

Hotel du Petit Palais är en dold diamant och du rekommenderas att avnjuta frukosten under din vistelse där så att du får uppleva någonting alldeles speciellt.

Hôtel Le Petit Palais

Hôtel Le Petit Palais ligger i ett grönskande, elegant och historiskt kvarter i Nice.

På Le Petit Palais finns 25 luftkonditionerade rum med stilfull inredning. Alla rum har moderna faciliteter och gratis Wi-Fi. Vissa rum har utsikt över havet eller den gamla stadskärnan i Nice.

Garden Hotel

 

På fjärde plats ligger Nice Garden Hotel. Även här är personalen familjära och vänliga. Frukosten serveras alltid med färskt bröd som har hämtats ifrån bageriet som ligger mitt emot.

Hotellet håller en hög standard, är rent och servicen är alldeles utmärkt. Dessutom är läget femstjärnigt. De flesta som har bott på det här hotellet, kommer gärna tillbaka. Det är enkelt att ta sig in till stranden eller om du vill njuta av stadens nöjesliv. Det räcker nämligen med en kort promenad så är du på plats.

Le Castel Enchante

 

Le Castel Enchante ligger på femte plats och har även det fått utmärkta recensioner. Hotellet har ett lite sämre lägre än de fyra övriga hotellen, men håller en utmärkt standard och renlighet.

Det är enkelt att promenera in till Nice eller att vandra till havet när du vill göra det. Värdarna beskrivs som otroligt vänliga och kommer att göra allt för att få dig att känna dig välkommen hos dem. I utbyte mot ett litet sämre läge, har hotellet en pool.

Nice Garden Hotel

Nice Garden Hotel ligger bara 300 meter från Promenade des Anglais, Medelhavet och stranden Lido. Här erbjuds luftkonditionerade rum med gratis Wi-Fi. Hotellet är inrymt i en 1800-talsbyggnad och i trädgården finns apelsinträd.

Alla rum har plattskärms-TV med satellitkanaler, garderob och eget badrum med hårtork och fria badprodukter.