Hitta prisvärda och populära hotell i Paphos på Cypern

Paphos – ett idylliskt paradis med rik historia

 

Paphos ligger på Cypern och är en mycket populär resort för svenskar. Det finns över 210 hotell på Paphos och därför kan det kännas svårt ibland att hitta rätt boende. Oftast när du bokar hotell på Paphos kan du välja om du vill betala nu eller senare, samt att det oftast är gratis avbokning för de allra flera rum. De mest populära områdena på Paphos heter Kouklia, där du bland annat kan se ruinerna av templet som ställdes upp till Afrodites ära.

Även Limassol är rikt på kultur, historia och mytologi och är ett otroligt populärt ställe där varma vågor sköljer in från Medelhavet. Afrodite sägs vara född i just Paphos och det är minst sagt ett levande område. Staden är en lokal krydda och du hittar festivaler här året om. Du kommer aldrig att bli uttråkad och det finns mängder av vingårdar och rundturer som du kan ta samtidigt som staden är otroligt vacker och full med romantik och mytologi.

Elysium

Elysium erbjuder 5-stjärnigt boende vid stranden i Pafos, alldeles intill kungagravarna. Hotellet är inrett med utsmyckade möbler och har en terrass med utsikt över Medelhavet och solnedgången.

Varje boende har en egen balkong eller terrass med pittoresk utsikt över de lummiga omgivningarna eller Medelhavet. Alla rum har en platt-TV med satellitkanaler och ett eget badrum.

Billigt boende i Paphos

 

Det är relativt billigt att bo i Paphos och priserna varierar kraftigt per natt. Beroende på var du bor på Paphos kan du betala 100 kronor per natt för ett dubbelrum, medan du i andra områden får betala över 1000 kronor per natt. Elysium är ett topphotell i Paphos som rekommenderas och har otroligt höga betyg.

Detta är ett femstjärnigt hotell och det ligger cirka 2 kilometer från Kings Avenue Mall, men även Kungarnas grav och Paphos fyr. Du hittar även hamnen cirka 3 kilometer från hotellet. Hotellet har en privat sandstrand samt ett fantastiskt spa. Elysium erbjuder även hela fem stycken restauranger. Alla rum har egna balkonger och det finns rumsservice tillgänglig dygnet runt.

Alexander The Great Beach Hotel

Alexander The Great Beach Hotel  ligger vid stranden och är ett 4-stjärnigt hotell. Hotellet ligger bara 150 meter från Pafos centrum. Hotellet har utsikt över en sandstrand med miljöutmärkelsen Blå Flagg och ligger knappt 10 minuters promenad från Pafos hamn. Hotellet erbjuder även flera egna restauranger, 2 pooler och rum med luftkonditionering.

Alexander The Great Beach hotel och Coral Beach Hotel and Resort

 

Även Alexander The Great Beach Hotel är varmt rekommenderat. Det är ett fyrstjärnigt hotell som ligger mindre än 2 kilometer från Early Christian Basilica samt Paphos hamn. Paphos arkeologiska park ligger även endast 3 kilometer från hotellet. Även här finns en privat sandstrand och ett spa. Hotellet har fyra restauranger och Alexander The Great Beach hotel har totalt 202 rum där du hittar såväl kaffebryggare och digitalkanaler.

Coral Beach Hotel and Resort är ett femstjärnigt hotell som kommer på tredje plats. Hotellet har direkt tillgång till stranden och ligger närmare än en kilometer från Korallviken. Det är även nära beläget till Paphos zoo och djurpark. På hotellet finns såväl bubbelpool som gym och alla 422 rum är ljudisolerade och det finns möjlighet att ta del av all inclusive på detta hotell.

När du reser till Paphos är det en fördel om du väljer hotell efter de sevärdheter som du vill se. Du kommer att upptäcka att det är lätt att ta sig runt i Paphos, men det är alltid bekvämt om det är nära dit man vill.

Coral Beach Hotel & Resort

Coral Beach Hotel & Resort ligger vid Coral Bay och har utsikt över en sandstrand. Här erbjuds ljusa rum med balkong eller terrass. Resorten har bland annat en inomhuspool, ett spa och 2 utomhuspooler, varav en med vattenrutschbanor.